«Антонов» відсудив у аеропорту Анкари 25 млн грн збитку через птахів, що пошкодили літак — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

«Антонов» відсудив у аеропорту Анкари 25 млн грн збитку через птахів, що пошкодили літак

Фондовий ринок
864
Українське державне стратегічне підприємство «Антонов» виграло судовий спір з Головним управлінням державних аеропортів Туреччини і його страховиками і отримало 25 млн гривень. Крім того відповідач у справі в повному обсязі оплатив послуги юристів та експертів, залучених державним підприємством.
Про це повідомляють у прес-службі відомої юрфірми «Ільяшев і Партнери», що представляє інтереси ДП «Антонов».
Таким чином, вдалося повністю компенсувати збиток, завданий через недотримання аеропортом Анкари міжнародних стандартів щодо запобігання зіткненню повітряних суден з птахами, а також витрати ДП на правовий захист прав та інтересів.
Нагадаємо, в березні 2008 року вантажний літак Ан-124-100 «Руслан» ДП «Антонов» під час зльоту з аеропорту Анкари зіткнувся зі зграєю птахів. В результаті цього повітряне судно було пошкоджено. Екіпаж і вантаж не постраждали. У 2009 році ДП «Антонов» подало позов в турецький суд про компенсацію збитку.
«Суд постановив, що турецька сторона в порушення законодавства та норм ІКАО не прийняла в аеропорту всіх можливих заходів орнітологічної безпеки, внаслідок чого виникла аварійна ситуація. Посилання відповідачів на форс-мажор суд також відхилив», – прокоментували справу «Ільяшев і Партнери».
Винесене судом Анкари ще у 2012 році рішення на користь ДП «Антонов» неодноразово оскаржувалось турецькою стороною. За підсумками багаторічного судового розгляду в травні 2017 року ДП «Антонов» отримало повну грошову компенсацію на свій банківський рахунок.
За матеріалами:
Коментарі
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас