Робомобілі Waymo проїхали в автономному режимі публічними дорогами близько 5 млн км — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Робомобілі Waymo проїхали в автономному режимі публічними дорогами близько 5 млн км

Технології&Авто
363
Компанія Waymo оголосила про те, що її самокеровані автомобілі проїхали в автономному режимі дорогами загального користування вже більше 3 млн миль, або приблизно 5 млн кілометрів.
Нагадаємо, що Waymo утворена на основі проекту з розробки робомобілів Google. Фірма орієнтована насамперед на технології автоматичного управління. Передбачається, що вони будуть застосовуватися на транспортних засобах сторонніх виробників автомобілів.
Google почала випробування роботизованих машин ще в 2009 році. Парк компанії включав як власні самокеровані прототипи, так і спеціально модифіковані моделі Lexus. Зараз тестуються мінівени Chrysler Pacifica, обладнані системою автопілотування.
Отже, повідомляється, що перший мільйон миль публічними дорогами робомобілі Google проїхали в червні 2015 року, тобто приблизно через шість років після початку випробувань. Відмітка в 2 млн миль була пройдена в жовтні 2016-го. І от тепер йдеться про сумарний пробіг в 3 млн миль. Таким чином, на те, щоб проїхати третій мільйон миль, парку самокерованих автомобілів Google/Waymo знадобилося всього сім місяців.
Відзначимо, що зараз Waymo експлуатує 100 автомобілів Chrysler Pacifica з автопілотом. Але незабаром парк таких тестових машин буде збільшено в шість разів. Це дозволить істотно прискорити «обкатку» технологій самокерування та їх виведення на комерційний ринок.
За матеріалами:
3dnews.ru
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас