Японська компанія замінить будівельників роботами до 2025 року — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Японська компанія замінить будівельників роботами до 2025 року

Технології&Авто
585
Компанія Taisei планує використовувати роботів-будівельників під управлінням ШІ. Поки це будуть тільки випробування, але до 2025 року Taisei хоче запускати будівництва, на яких усі роботи будуть проводитися без участі живих будівельників, розповідає Nikkei Asian Review.
Японська будівельна компанія почала розробку системи, яка дозволить машинам працювати на будівельному майданчику самостійно. На першому етапі планується навчити систему. Для цього все будівельне обладнання оснастили сенсорами, які будуть стежити за тим, як досвідчені оператори керують технікою. На цій основі будуть навчатися алгоритми, керуючі будівельними роботами. Після цього компанія проведе серію віртуальних экпериментов, яка дозволить визначити, як автономна техніка реагує на мінливі умови на будівельному майданчику. Незалежно від результату цих віртуальних тестів, вже на 2018 рік призначено випробування системи на реальному будівельному майданчику.
Taisei вже розробила основи системи розпізнавання зображень. Вона може впізнавати людей, перешкоди, володіє інструментами для прогнозування напрямку руху робітників і техніки. Це вже може допомогти уникнути небезпечних ситуацій, але в ході тестів компанія планує вдосконалити цю систему. Спочатку технології будуть випробовуватися на машинах з ущільнення грунту, а потім на обладнанні для руйнування гірської породи. Надалі це дозволить автоматизувати і більш складну техніку: бульдозери, екскаватори. Це зробить роботу на будівництві не тільки більш точною, але й безпечною.
Будівельна індустрія здебільшого живе в минулому. В ній давно не відбувалося ніяких проривів. Про це говорили науковці на щорічних зборах Американської асоціації сприяння розвитку науки в лютому цього року. На їхню думку, в галузі час впроваджувати будівельних роботів, використовувати математичні моделі при складанні архітектурних концепцій і удосконалювати методи 3D-друку. Ці технології вже використовуються, але радше як виняток.
Нещодавно в МТІ показали роботу роботизованого будівельного 3D-принтера. Роборука змогла побудувати найбільшу споруду, створену машиною. До цього ми писали про іркутський стартап Apis Cor, який розробив будівельний 3D-принтер. Пристрій може надрукувати невеликий будинок площею 37 кв. м за добу. Інший підхід — використання роботів-каменярів. Кращі з них здатні викладати до 1000 цеглин на годину.
За матеріалами:
hightech.fm
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас