Лабораторія штучного інтелекту Facebook анонсувала новий метод машинного навчання — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Лабораторія штучного інтелекту Facebook анонсувала новий метод машинного навчання

Технології&Авто
506
Лабораторія штучного інтелекту Facebook анонсувала новий метод машинного навчання, який, за словами компанії, працює в 9 разів швидше, ніж у конкурентів.
Поки що технологія існує тільки як дослідницький проект — вона ще не стала частиною продукту Facebook. Але інженери компанії Майкл Аулы і Девід Грендж’є впевнені, що скоро це станеться. Соціальна мережа вже використовує ШІ для автоматичного перекладу статусів іншими мовами, але перехід від прототипу до додатка завжди вимагає багато роботи.
На думку Крістофера Маннінга, професора Стенфордського університету, фахівця з машинного перекладу та рецензента роботи, це “вражаюче досягнення”, особливо тому, що може навчати перекладацькі моделі швидше, ніж існуючі системи. І Facebook потроху поширює цю технологію на свою соціальну мережу, яка покриває 1,8 млрд осіб.
За останні кілька років в галузі технологій перекладу сталося більше нового, ніж за попередні десять. Свої розробки створюють Google, Microsoft, Baidu. Але підхід Facebook дещо відрізняється від більшості великих гравців. Вона використовує так звану згорткову нейронну мережу, яка може аналізувати безліч різних елементів за раз, щоб потім організувати їх логічну ієрархію, повідомляє Wired.
В результаті Facebook може тренувати свою систему, витрачаючи значно менше обчислювальних потужностей. Тобто просувати свою технологію набагато швидше.
Згорткова нейронна мережа вже довела свою ефективність при розпізнаванні об’єктів на фотографіях. Інші команди теж застосовували її як базову технологію для машинного перекладу, наприклад, DeepMind. Але, як вважає Маннінг, система, розроблена Facebook, найбільш прогресивна на сьогодні.
За матеріалами:
hightech.fm
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас