Мінінфраструктури хоче знизити аеропортові збори в Борисполі — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Мінінфраструктури хоче знизити аеропортові збори в Борисполі

Казна та Політика
251
Міністерство інфраструктури України має намір скоротити аеропортові збори за пасажирів у міжнародному аеропорту Бориспіль на 23,5%, або $13.
Про це йдеться в проекті наказу Мінінфраструктури про затвердження змін до аеропортових зборах за обслуговування повітряних суден і пасажирів в аеропорту “Бориспіль”, передають Українські Новини.
Згідно з документом, міністерство має намір скоротити аеропортові збори в Борисполі для міжнародних сполучень на 23,5%, або на $4 до $13 за кожного відправленого пасажира.
Міністерство розраховує, що реалізація наказу дозволить врегулювати питання зниження розміру збору за обслуговування пасажирів в аеровокзалі і скасує справляння збору за наднормативну стоянку повітряних суден, на розміщення яких з аеропортом укладено відповідну угоду на певний термін.
Крім цього, аеропорту буде надано право на застосування понижуючих коефіцієнтів до граничних ставок зборів при виконанні чартерних і нових рейсів.
На думку екс-керівника відділу авіаційного транспорту Мінінфраструктури Андрія Ярмака, з одного боку можна припустити, що із зростанням пасажиропотоку собівартість перевезення знижується, що дозволяє аеропорту знизити рівень збору за обслуговування в терміналі для зниження витрат авіакомпаній і пасажирів. З іншого, більш реалістичної, зниження збору продиктовано вимогами ірландського лоукостера Ryanair, які неможливо задовольнити за нинішніх ставок зборів.
З ним погоджується редактор профільного порталу avianews.com Олександр Мироненко і додає, що якщо застосувати до збору 80% знижку за відкриття нових напрямків, то отримаємо збір в $2,6 з пасажира. “А така сума точно сподобається керівництву Ryanair”, – констатує Мироненко.
За матеріалами:
НВ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас