НБУ не дозволяє КСГ Банку повернутися на ринок — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

НБУ не дозволяє КСГ Банку повернутися на ринок

Фондовий ринок
428
Національний банк у квітні направив у Вищий адміністративний суд України касаційну скаргу на рішення суду апеляційної інстанції щодо “КСГ Банк”.
Про це сьогодні повідомив НБУ.
Як повідомляв FinClub, Київський апеляційний адміністративний суд рішенням від 5 квітня визнав незаконними дії НБУ щодо ПАТКСГ Банк” і скасував постанову Нацбанку про його ліквідацію, прийняту 31 серпня 2016 року. Суд зобов’язав відновити функціонування КСГ Банку в повному обсязі, який існував до прийняття Нацбанком незаконних постанов.
Національний банк з цим не згоден.
“Починаючи з 2014 року Національний банк проводить системну і послідовну роботу з очищення банківського ринку України від неплатоспроможних банків або банків, які були задіяні в незаконних оборудках з виведення і відмивання коштів. Однак на заваді цьому стають неправосудні судові рішення про відновлення діяльності банків та скасування рішень НБУ щодо виведення їх з ринку”, – йдеться в повідомленні НБУ.
Станом на 1 травня 2017-го суди прийняли неправосудні рішення, що набрали законної сили, щодо 12 банків: “Фінансова ініціатива”, “Союз”, “Український інноваційний банк”, “Преміум”, “Капітал”, “Велес”, Радикал Банк “ТК Кредит”, Східно-промисловий комерційний банк”, “Київська Русь”, КСГ Банк, “Хрещатик”.
“Судова система використовується власниками таких банків як квазі-легітимний інструмент повернення їх на ринок. Це, в свою чергу, нівелює зусилля НБУ, спрямовані на оздоровлення банківської системи”, – стверджують в НБУ.
За матеріалами:
Фінансовий клуб
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас