Омелян – про Ryanair: літаки повинні стати для українців, як таксі — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Омелян – про Ryanair: літаки повинні стати для українців, як таксі

Казна та Політика
859
Початок роботи Ryanair в Україні і низькі ставки аеропортового обслуговування для цього лоукостера в аеропорту “Бориспіль” позитивно вплинуть на ринок авіаперевезень в країні. Про це заявив міністр інфраструктури Володимир Омелян в інтерв’ю.
“Для ринку і присутніх на ньому авіаперевізників це буде тільки виграш – збільшиться конкуренція, зросте кількість перевезень, люди будуть літати більше. Безумовно, це викликає стурбованість у деяких класичних авіаперевізників. І це не тільки МАУ, це і Lufthansa. Вона теж стурбована заходом Ryanair на український ринок. Крім того, стурбована авіакомпанія Wizz Air. Це й інші компанії, які тут працюють і літають.
Вони розуміють, що їм зараз необхідно буде перебудувати свою стратегію, тому що Ryanair дійсно діє в найнижчому ціновому сегменті з дуже жорсткими умовами роботи як з аеропортами, так і з пасажирами. З ними витримати конкуренцію непросто”, – зазначив Омелян.
За його словами, якщо зараз Ryanair перевозить на рік 130 мільйонів пасажирів, то в їхніх планах в найближчі роки досягти показника в 200 мільйонів пасажирів.
“Моє бачення та плани і стратегія Міністерства інфраструктури полягають у тому, щоб українці літали частіше. Якщо літає 4 – 5% населення, як зараз, то, по суті, це мізерно мало”, – зазначає Омелян.
Міністр упевнений, що поява бюджетного перевізника допоможе зробити авіацію доступним видом транспорту.
“Користування авіацією має стати таким же звичним для громадян, як користування маршрутками або таксі. Таксі високого класу, але все ж таксі. На сьогодні, щоб полетіти літаком за шалені гроші, українці повинні економити півроку. Цього не повинно бути”, – вважає Омелян.
Крім того, міністр підтвердив, що один з прямих конкурентів Ryanair – авіакомпанія easyJet – розглядає можливість початку польотів в Україну.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас