В уряді запевнили, що пенсію не будуть піднімати за рахунок емісії грошей — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В уряді запевнили, що пенсію не будуть піднімати за рахунок емісії грошей

Казна та Політика
508
Уряд ніколи не піде на друкування грошей заради підняття пенсійних виплат для населення.
Про це заявив віце-прем’єр-міністр Павло Розенко.
«Найголовніше, щоб це (кошти на осучаснення пенсійних виплат для українців – ред.) був не інфляційний ресурс. Ми ніколи не підемо на друкування грошей заради підняття пенсій. Уряд не буде друкувати фантики і роздавати їх людям, щоб послабити гривню і підняти ціни в Україні», – сказав Розенко.
Він зазначив, що у дотаціях Пенсійного фонду, які визначені цьогоріч у розмірі 140 млрд грн, кошти на осучаснення пенсій не були передбачені, тож уряд шукає додаткові ресурси для здійснення цього кроку. На переконання віце-прем’єр-міністра, владі вдасться знайти різні джерела, різні механізми фінансування.
«Найголовніший ресурс – це зростання економіки, легалізація заробітних плат, в тому числі в результаті прийняття рішення про збільшення з 1 січня 2017 року мінімальної заробітної плати вдвічі. Це теж має абсолютно позитивний ефект для Пенсійного фонду… У нас вже сьогодні є додатковий ресурс – 3-4 млрд понадпланових надходжень до Пенсійного фонду. Якщо тенденції легалізації заробітних плат, підвищення заробітних плат збережуться, а найголовніше – збережуться темпи зростання економіки України, цифра в 11 млрд вже стане не такою захмарною», – додав Розенко.
Що стосується пенсійної реформи, то, на переконання віце-прем’єра, має відбутися всеукраїнська дискусія на цю тему: «Без широкого обговорення пенсійної реформи і залучення всього суспільства ухвалити в парламенті її буде неможливо».
За матеріалами:
Обозреватель
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас