Новий президент Південної Кореї: спецназ і тюремні терміни за плечима (фото) — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Новий президент Південної Кореї: спецназ і тюремні терміни за плечима (фото)

Світ
1830
До влади в країні прийшов колишній активіст студентського руху Мун Чже Ін, який кілька разів сидів у в’язниці при режимі диктатора Пак Чон Хі. Надалі він був прийнятий в спецназ і став лідером демократичного руху.
На дострокових президентських виборах, що відбулися напередодні, Мун Чже Ін набрав більшість голосів. Виборам передував імпічмент екс-президента Пак Кин Хе, дочки того самого диктатора, при якому новий південнокорейський лідер побував за ґратами.
За інформацією ЗМІ, батьки Мун Чже Іна після початку Корейської війни 1950-1953 років були вивезені з півночі Кореї в якості біженців на південнокорейський острів Коджедо. Їхнє північнокорейське походження потім використали противники Мун Чже Іна для нападок, називаючи його «прихильником Північної Кореї».
Новий президент Південної Кореї: спецназ і тюремні терміни за плечима (фото)
У 1969 році Мун Чже Ін був одним з активних учасників демонстрацій студентів проти спроб диктатора Пак Чон Хі змінити конституцію і залишитися на третій термін президентства. У 1972 році Мун за антиурядову діяльність потрапив за ґрати.
Під час служби в армії Мун був направлений в спецвійська. У 80-ті роки Мун Чже Ін присвятив себе вивченню права. Він хотів стати суддею, але через участь у демонстраціях проти влади це виявилося неможливим.
«Пізніше Мун Чже Ін зустрів Но Му Хена, який потім став президентом країни і відстоював політику примирення з КНДР. Разом вони допомагали робітникам, які не могли дозволити собі найняти адвокатів. Но Му Хен залучив Муна в політику і зробив його своїм секретарем з цивільних питань після приходу до влади в 2002 році, а потім і головою президентської адміністрації», — пишуть ЗМІ.
За матеріалами:
РІА Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас