Україна і Білорусь хочуть включити Дніпро в міжнародний транспортний коридор — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Україна і Білорусь хочуть включити Дніпро в міжнародний транспортний коридор

Казна та Політика
516
Україна і Білорусь мають намір спільно створити річковий портовий хаб з метою включення Дніпра в транс’європейську транспортну мережу.
Про це в інтерв’ю “Громадському Радіо” повідомив заступник міністра інфраструктури Віктор Довгань.
За його словами, 5 травня відбулися міжурядові переговори з білоруською делегацією та Міністерством транспорту Республіки Білорусь.
“Це не просто ідея створити портову інфраструктуру, їхня ідея більш глибока – з’єднати водні шляхи Республіки Білорусь через український Дніпро з Чорним морем, і далі мати виходи на країни Азії. Ця ініціатива також підтримується польською стороною, і ми – 3 країни – вирішили відновити цей міжнародний транспортний коридор”, – сказав заступник міністра.
Довгань повідомив, що Україна виступила із заявкою про включення Дніпра в транс’європейську транспортну мережу, і далі планує подавати запит в Єврокомісію на технічну допомогу щодо розвитку даного міжнародного транспортного коридору.
Він підкреслив, що у проекті національної транспортної стратегії до 2030 року великий акцент робиться на розвитку судноплавства і розвитку внутрішнього водного транспорту.
Водночас Довгань відзначив необхідність введення річкового збору, закладеного в законопроект про внутрішній водний транспорт – з метою фінансування розвитку внутрішніх водних шляхів.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас