Вихідця з України включили до рейтингу найбагатших британців — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Вихідця з України включили до рейтингу найбагатших британців

Світ
1680
Брати Шрі й Гопі Хіндуджа очолили щорічний рейтинг найбагатших жителів Великобританії, — випливає з оприлюдненого напередодні газетою Sunday Times списку товстосумів.
Як відомо, брати Хіндуджа — вихідці з Індії, які контролюють велику фінансово-промислову групу Hіnduja Group. Серед інших осіб у списку – виходець з України, американський мільярдер Леонард Блаватник, співачка Адель і автор «Гаррі Поттера» Джоан Роулінг.
За даними Sunday Times, в 2017 році кількість мільярдерів у Британії зросла, як і їхнє багатство. Загальний капітал британських багатіїв збільшився на 14%, з 575 до 658 мільярдів фунтів. Також у Британії порівняно з минулим роком стало на 14 мільярдерів більше.
При цьому цього року зріс і пороговий показник для входження до рейтингу: в 2017 р. для того, щоб потрапити хоча б у першу тисячу рейтингу Sunday Times, потрібно було мати мінімальний капітал в 110 млн фунтів стерлінгів.
Перед публікацією списку товстосумів деякі експерти прогнозували, що список багатіїв-2017 відобразить негативну динаміку у зв’язку з виходом Британії з Євросоюзу, але цього не сталося. Статки майже кожного з бізнесменів у списку за минулий рік зросли.
«В той час як багато хто з нас переймався результатами референдуму щодо виходу з ЄС, найбагатші люди Великобританії не переживали, а продовжували робити свої мільярди», — прокоментував нинішній рейтинг один з його укладачів, Роберт Уоттс.
Згідно з оновленим рейтингом, в список найбагатших британців увійшли не тільки громадяни Туманного Альбіону, але і громадяни інших держав із власністю в Об’єднаному королівстві. Зокрема, на п’яте місце потрапив росіянин і податковий резидент Швейцарії Алішер Усманов з капіталом близько 11,8 млрд фунтів, а на 13-е — власник футбольного клубу «Челсі» Роман Абрамович (близько 8 млрд).
Вестмінстер Х’ю Річард Луї Гросвенор, чия сім’я володіє великою кількістю нерухомості в Лондоні та інших частинах країни. Капітал його сім’ї оцінюється експертами в 9,5 млрд фунтів, що поставило Гросвенора на дев’яте місце в рейтингу.
За матеріалами:
Hubs
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас