У Росії придумали "податок на малодітність" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Росії придумали "податок на малодітність"

Світ
2014
У Росії запропонували ввести податок на малодітність. Такий проект концепції федерального закону був направлений президенту РФ Володимиру Путіну директором Інституту демографії, міграції та регіонального розвитку Юрієм Крупновим.
Як заявили автори документа, проект концепції закону “Про статус багатодітних сімей” був розроблений для підтримки цієї категорії громадян, на яку припадає п’ята частина всіх дітей в Росії.
ЗМІ зазначають, що проект закону пропонує ввести податок на малодітність, однак поки його розмір не вказується. Завідувач лабораторії моніторингу ризиків соціально-політичної дестабілізації ВШЕ Андрій Коротаєв, коментуючи ініціативу, попереджає, що цей захід не буде популярним у населення.
“Спробувати ввести податок на малодітність можна лише у форматі пілотного проекту в одному з суб’єктів. Якщо результати виявляться позитивними, можна розглядати ініціативу на федеральному рівні. Вводити такий податок по всій Росії одномоментно не можна”, — підкреслив Коротаєв.
У документі крім податку на малодітність передбачаються додаткові заходи, спрямовані на заохочення багатодітних російських сімей. Розглядається можливість прирівнювання до трудового стажу роботи з виховання дітей у сім’ї (в даний час це діє тільки в професійних сім’ях, які виховують прийомних дітей). Ще один захід – безкоштовне виділення землі з комунікаціями.
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас