Одна з найбагатших країн світу потрапила в рейтинг найбільш "піратських". Україна в ньому на 4 місці (інфографіка) — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Одна з найбагатших країн світу потрапила в рейтинг найбільш "піратських". Україна в ньому на 4 місці (інфографіка)

Світ
3705
Дослідження компанії Muso, що розробляє антипіратські технології, свідчать про те, що рівень піратства корелює з рівнем доходу жителів країни. Однак, у цьому є серйозний виняток. Це Сінгапур.
Одна з найбагатших країн світу потрапила в рейтинг найбільш "піратських". Україна в ньому на 4 місці (інфографіка)
Україна стоїть на четвертому місці в рейтингу, хоча має найменший валовий національний дохід. У цьому немає нічого дивного: наша країна вже декілька років очолює рейтинг найбільш піратських країн у звіті Special 301 Офісу Торгового представництва США.
Сінгапур займає в рейтингу Muso дев’яте місце, хоча країна четверта в світі за показником валового національного доходу, згідно з даними Світового банку.
Netflix доступний у всіх країнах світу, за винятком Китаю, Північної Кореї, Сирії та Криму. Проте, компанія не адаптує розцінки залежно від купівельної спроможності держав. Так, киянин повинен заплатити 7,99 євро на місяць за передплату — стільки ж, скільки і мешканець Парижа чи Франкфурта, пише Quartz. Spotify з 10 країн рейтингу недоступний в Україні, Білорусі та Грузії.
Чому однією з найбільш піратських країн є Сінгапур, в дослідженні не пояснюється. Згідно з іншим дослідженням Sycamore Research за 2014 рік, 7 з 10 сінгапурців у віці від 16 до 24 років активно завантажують музику, фільми і телепередачі нелегально. Шість з 10 дорослих респондентів сказали, що вони завантажували піратський контент раніше. З моменту опитування в країні ввели закони, що дозволяють правовласникам запитувати у провайдерів блокування піратських сайтів. Але це не допомогло.
За матеріалами:
Ain.Ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас