Електрокар Tesla Model Y буде побудований на новій платформі — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Електрокар Tesla Model Y буде побудований на новій платформі

Технології&Авто
1115
Tesla будує нову платформу для свого майбутнього кросовера. Замість того, щоб видозмінити підхід, використаний при створенні Model 3 або Model S, Tesla будує щось абсолютно нове для Model Y.
Про це розповів глава компанії Елон Маск на зустрічі з інвесторами.
Створення нової платформи вимагає часу. Маск повідомив, що Model Y надійде на складальний конвеєр в 2020 році, хоча це може статися і раніше, в кінці 2019 року. Разом з новим кросовером модельний ряд Tesla виглядатиме так: S, 3, X, Y.
Створення нової платформи — тривалий процес для виробників автомобілів. Використовуючи одні й ті ж ключові компоненти для різних моделей, автовиробники підвищують рентабельність і знижують витрати при застосуванні до більшої кількості транспортних засобів, що випускаються.
Створюючи іншу платформу, Tesla готується до виходу наступного покоління автомобілів. Інакше кажучи, не чекайте нової моделі Model S або Model X до виходу Model Y.
Маск також повідомив про намір відмовитися від 12-вольтової архітектури батареї, що використовується в електромобілях Tesla. Це дозволить зменшити кількість проводів, спростить виробничий процес і, як очікується, знизить собівартість виробництва автомобілів. Якщо Маску вдасться відійти від цієї архітектури, йому доведеться переконати постачальників в необхідності рухатися разом з ним або будувати більше систем всередині компанії.
За матеріалами:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас