ЄС відмовився списати борги Греції - DW — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ЄС відмовився списати борги Греції - DW

Світ
622
У Євросоюзі не готують заходів щодо полегшення боргового тягаря Греції.
Про це повідомило міністерство фінансів Німеччини агентству Reuters, тим самим спростувавши інформацію німецької газети Handelsblatt і нещодавню заяву грецької влади, пише “Deutsche Welle”.
Як і раніше діє угода, досягнута міністрами фінансів країн єврозони в травні 2016 року, згідно з якою питання про пом’якшення боргового тягаря буде розглядатися після повного виконання заходів, передбачених третьою програмою допомоги Греції, йдеться в заяві міністерства. У відомстві також зазначили, що завершення реформ, які Афіни зобов’язалися провести, допоможе країні впоратися з погашенням боргів. Тому уряд ФРН вважає правильним почекати до завершення дії третього пакету допомоги Греції в 2018 році.
Представник Європейського стабілізаційного фонду ESM приєднався до позиції, викладеної в листі мінфіну ФРН, і зазначив, що питання про боргові послаблення для Греції після завершення поточної програми допомоги буде розглядатися тільки в тому випадку, якщо в таких заходах буде необхідність. Номінальне списання частини боргу Греції в ESM виключають.
Нагадаємо, борги Греції становлять близько 300 мільярдів євро. З 2010 року вона отримує фінансову допомогу від міжнародних кредиторів – Єврокомісії, Євросоюзу і Міжнародного валютного фонду (МВФ). У 2015 році кредитори погодили з Афінами третій пакет фінансової допомоги на загальну суму 86 мільярдів євро.
На зустрічі 22 травня міністри фінансів Єврогрупи будуть приймати рішення про виділення Греції чергового траншу в розмірі 7,5 мільярда євро.
За матеріалами:
Deutsche Welle
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас