У Києві зібралися побудувати завод для переходу на новий спосіб очищення води — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Києві зібралися побудувати завод для переходу на новий спосіб очищення води

Казна та Політика
503
Влада Києва підготували техніко-економічне обґрунтування будівництва заводу з виробництва гіпохлориту натрію. Завод, який потрібен для переходу столиці на новий спосіб очищення водопровідної води, обійдеться в 400 млн грн.
Про це заявив заступник голови КМДА Петро Пантелєєв в інтерв’ю 44.ua, повідомляє LB.
“Якщо говорити про водопровідне господарство, то система очищення хлором – одна з найбільш вразливих сфер. Дана система технологічно застаріла і небезпечна для здоров’я. Тому зараз ми підготували техніко-економічне обґрунтування (ТЕО) будівництва заводу з випуску гіпохлорит натрію. Це сучасний елемент для очищення питної води. Ми представляли проект на останньому інвестфорумі. Сьогодні ми ведемо переговори з великими зарубіжними компаніями про їх участь у побудові цього заводу. Ціна питання – близько 400 млн грн. Зазначу, що, за нашими підрахунками, він окупиться за 5-6 років. Після його будівництва, коли у нас буде достатньо гіпохлориту натрію, ми проблему застосування хлору при очищенні води знімемо взагалі”, – зазначив він.
Нагадаємо, про плани відмовитися від очищення питної води в столиці хлором заявляв мер міста Віталій Кличко ще в 2014 році.
Київ забезпечується питною водою з трьох джерел: Дніпра, Десни та підземних водоносних горизонтів. Середнє споживання води у столиці – близько 900 тисяч кубометрів на добу.
За матеріалами:
lb.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас