Сенат США схвалив бюджет, який передбачає виділення Україні $560 мільйонів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Сенат США схвалив бюджет, який передбачає виділення Україні $560 мільйонів

Казна та Політика
199
Сенат США схвалив законопроект про бюджет обсягом 1,1 трильйона доларів, який дозволить уряду функціонувати до 30 вересня і уникнути часткового закриття федеральних відомств.
Тепер цей документ мають схвалити Конгрес і президент, повідомляє Радіо Свобода. І республіканці, і демократи розглядають його як свою перемогу. Однак із документа вилучено деякі положення, які президент США Дональд Трамп вважає своїми головними пріоритетами.
Законопроект збільшує військові витрати на 19,9 мільярдів доларів, у порівнянні з фінансовим роком 2016, що менше, ніж пропонував Трамп. Головний запит президента про виділення фінансування на будівництво стіни на кордоні з Мексикою не був включений в законопроект.
Після того, як республіканці в Конгресі відмовилися фінансувати будівництво прикордонної стіни з Мексикою і скоротити витрати на охорону навколишнього середовища, Дональд Трамп різко розкритикував це рішення і заявив, що уряд, можливо, не повинен фінансуватися зовсім. Досягнута двопартійна бюджетна домовленість означає, що роботу уряду США після остаточного затвердження бюджету буде профінансовано до кінця вересня.
Як пише Deutsche Welle, декілька республіканців проголосували проти, оскільки цей законопроект не передбачає досить глибокої реформи державного управління і відповідного скорочення федеральних витрат. Бюджет збільшить фінансування NASA, медичних досліджень, охорони кордонів, Федерального бюро розслідувань та інших правоохоронних органів.
Оглядачі називають цей проект бюджету першим значущим компромісом між республіканцями і демократами в Конгресі при президентстві Трампа. Згідно з бюджетними асигнуваннями на 2017 рік, на програми допомоги Україні планується виділити не менше $560 млн. зокрема, на військову допомогу та допомогу у сфері безпеки Україні до кінця бюджетного року (до 1 жовтня) – не менше $238 млн.
За матеріалами:
Deutsche Welle
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас