Шведи створили камеру, що знімає трильйони кадрів за секунду — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Шведи створили камеру, що знімає трильйони кадрів за секунду

Технології&Авто
667
Вченими з Лундського університету в Швеції була розроблена камера, здатна знімати зі швидкістю 5 трильйонів кадрів за секунду.
Це дозволить відобразити події тривалістю близько 0,2 трильйонні частки секунди, такі як швидкі хімічні реакції або рух світла, пише портал Tehnot.
“Принцип роботи камери заснований на принципі фемто-фотографії. Об’єкт зйомки “опромінюється” ультракороткими спалахами лазерного випромінювання, після чого сенсори камери вловлюють відбите світло. Кожен світловий імпульс має свій унікальний код завдяки тому, що він проходить через кілька поляризаторів, які пропускають електромагнітні хвилі тільки певної орієнтації”, – йдеться в публікації.
Всього в одному записаному “кадрі” міститься чотири зображення, які послідовно вивільнюються за допомогою спеціального алгоритму. Це дозволяє отримати знімки з хорошою роздільною здатністю.
Ця техніка застосовується не до всіх природних процесів, однак вона підходить для вивчення деяких, наприклад, вибухів, викидів плазми, турбулентного горіння, активності головного мозку тварин і хімічних реакцій. У перспективі технологія може бути використана у промисловості.
За матеріалами:
Укрінформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас