Суд надав прокуратурі Києва доступ до документів банку "Михайлівський" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Суд надав прокуратурі Києва доступ до документів банку "Михайлівський"

Фондовий ринок
611
Дніпровський районний суд Києва надав прокуратурі Києва доступ до реєстраційних документів банку “Михайлівський” (Київ), фінансових компаній “Інвестиційно-розрахунковий центр” (Хмельницький), “Кредитно-інвестиційний центр” (Вінниця), “Фагор” (Київ), “Плеяда” (Сокаль, Львівська область).
Про це свідчать матеріали суду.
Клопотання прокуратури мотивовано тим, що Ігор Дорошенко, будучи головою правління банку “Михайлівський”, за змовою зі своїм заступником використовував ці фінкомпанії для виведення активів банку.
Напередодні визнання банку “Михайлівський” неплатоспроможним на його баланс було переведено вклади фізосіб з пов’язаних фінансових компаній “ІРЦ” та “КІЦ” на суму понад 1 млрд гривень.
При цьому роздрібний кредитний портфель банку “Михайлівський” був відчужений на баланс пов’язаних фінансових компаній “Фагор” і “Плеяда”.
11-12 квітня суд дозволив слідчим прокуратури отримати доступ до реєстраційних документів і речей ІРЦ, КІЦ, “Фагор”, “Плеяда”, банку “Михайлівський”, а також акціонера банку – компанії “Екосіпан”.
Як повідомляли “Українські Новини”, в січні суд повторно заарештував колишнього голову правління “Михайлівського” Дорошенка і призначив заставу в сумі 160 млн гривень.
Арешт після цього продовжувався зі зменшенням застави до 10 млн гривень.
Директор фінкомпанії “Інвестиційно-розрахунковий центр” Канюк також перебуває під вартою.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас