У Києві почали встановлювати новий тип контейнерів для твердих побутових відходів - Кличко — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Києві почали встановлювати новий тип контейнерів для твердих побутових відходів - Кличко

Казна та Політика
917
У столиці почали встановлювати новий тип підземних контейнерів для твердих побутових відходів. Про це Київський міський голова Віталій Кличко заявив під час презентації підземних сміттєвих контейнерів та урн, частина яких встановлена на Пейзажній алеї, повідомляє прес-служба КМДА.
За даними мера, у центральній частині міста вже встановлюють 50 таких контейнерів, до кінця року їх кількість збільшиться до 300 одиниць, а в наступному році – до 1 тисячі. “Такі баки функціонують у країнах Європи – ми не винайшли нічого нового. Ці контейнери сучасні, місткі, виглядають акуратно, адже у київських дворах часто стоять брудні контейнери, повні сміття, вони займають багато місця, а мешканці скаржаться на неприємний запах. Один новий підземний контейнер має об’єм в 5 кубічних метрів і замінює 5 звичайних відкритих контейнерів”, – зазначив Кличко під час презентації.
Мер додав, що такі контейнери обладнані сонячними інформаційними панелями і спеціальними датчиками, які передають інформацію диспетчеру, коли бак вже заповнений і сміття з нього необхідно вивезти. До того ж, контейнери обладнані системою пожежогасіння, якщо в них потрапить недопалок або інший предмет, який може викликати пожежу. “Ці контейнери вітчизняного виробництва, і впевнений, що про них будуть хороші відгуки у жителів міста, адже в експлуатації вони зарекомендували себе дуже добре. Київ повинен не тільки сучасно виглядати і використовувати сучасні технології”, – підкреслив Кличко.
Мер столиці також оглянув нові урни, які встановили в міських зонах відпочинку. “Вже встановлено 200 таких урн, ще 300 встановимо найближчим часом. Вони місткі і мають сучасний вигляд. Ті, які ми встановимо в міських парках, також матимуть ще й дерев’яну обробку”, – розповів Кличко.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас