У Ferrari відмовилися від суперпотужного мотора — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Ferrari відмовилися від суперпотужного мотора

Технології&Авто
1468
Італійський виробник спортивних автомобілів, компанія Ferrari S. p.A., не буде розробляти турбований мотор V12, оскільки вважає це безумством. Про це з посиланням на керівника італійського автовиробника Серджіо Маркіонне повідомляє Autocar.
«Наш головний моторист сказав мені, що було б абсолютним божевіллям робити мотор V12 з турбонаддувом. Тому ми говоримо таким агрегатам «ні». Наші дванадцятициліндрові двигуни залишаться атмосферними», — заявив Маркіонне.
При цьому глава Ferrari додав, що мотори V12 на італійських суперкарах також будуть застосовуватися у складі гібридних силових агрегатів. За словами Маркіонне, електродвигуни на автомобілях Ferrari будуть використовуватися тільки для збільшення потужності, а не для поліпшення економічності.
Останньою новинкою італійської марки, яку укомплектували мотором V12, стало купе 812 Superfast. Робочий об’єм двигуна цієї моделі становить 6,5 літра. Агрегат розвиває 800 кінських сил і 718 Нм крутного моменту.
З місця до ста кілометрів на годину Ferrari 812 Superfast розганяється за 2,9 секунди, а максимальна швидкість дводверки становить 340 кілометрів на годину.
За матеріалами:
autonews.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас