У Росії починаються роботи над електричним літаком — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Росії починаються роботи над електричним літаком

Технології&Авто
1370
У Росії створять літаючу лабораторію для відпрацювання силової установки майбутнього електричного літака. Також там будуть розроблятися зразки з галузі авіації, які на 10-15% кращі, ніж попередні аналоги, і створюватися «дорожня карта» вирішення актуальних проблем не тільки для авіації, але і для інших галузей.
У планах національного дослідницького центру «Інститут імені М. Є. Жуковського» створення літаючої лабораторії для відпрацювання силової установки майбутнього електричного літака, пише ТАСС.
За словами гендиректора центру Андрія Дутова, до роботи будуть залучені російські інститути і з інших галузей науки і промисловості. Дослідники будуть створювати зразки з галузі авіації, які на 10-15% кращі, ніж попередні розроблені екземпляри. Але досягти таких показників вийде тільки після нової технологічної революції в 25-30-х роках.
Дутов зауважив, що «з використанням наявних технологій отримати ці цифри практично неможливо. Всі чекають нової технологічної революції в 2025-2030 роках, і готуватися до неї потрібно вже сьогодні».
В рамках роботи дослідники планують створити «дорожню карту», яка дозволить сформувати вирішення актуальних проблем не тільки для авіації, але і для інших галузей — залізничного транспорту, суднобудування та інших.
Електричний літак, для тестування силової установки якого створюється лабораторія, – це повітряне судно, в якому гідравлічні і пневматичні елементи повністю замінені електричними аналогами. NASA планує побудувати такий до весни 2018 року, а Airbus — до 2020 року.
За матеріалами:
ІТАР-ТАСС
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас