До Держказначейства дійшов лише $1 млрд «грошей Януковича» — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

До Держказначейства дійшов лише $1 млрд «грошей Януковича»

Казна та Політика
1583
На сьогоднішній день на рахунки Державної казначейської служби України вже надійшли 1,1 млрд доларів у рамках виконання рішення суду у справі про конфіскацію коштів на рахунках українських банків, вкрадених наближеними до колишнього президента Януковича особами, — повідомив сьогодні Президент Петро Порошенко на нараді з міністром фінансів України Олександром Данилюком та головою Національного банку України Валерією Гонтаревою.
«Президент підкреслив, що сьогодні завершена операція із зарахування 1,1 млрд доларів на рахунки Державного казначейства на виконання рішення суду, яке набуло законної сили», — йдеться в повідомленні прес-служби глави держави.
Порошенко також додав, що, крім зарахованих на рахунки Держказначейства $1,1 млрд, додатково ще 200 млн доларів у цінних паперах будуть передані Мінфіну і, згідно з законодавством України, на цю суму буде зменшено внутрішній держборг.
«Це буде сприяти стабілізації фінансової системи країни, і це надзвичайно позитивний сигнал», — сказав Данилюк.
Гонтарева в свою чергу також позитивно оцінила збільшення резервів на $1,1 млрд і зазначила, що це дуже важливо для забезпечення макрофінансової стабільності нашої держави.
«Нацбанк дуже радіє цій події. Ми на неї чекали майже два роки. І я хочу зазначити, що це дуже важливо для нашої макрофінансової стабільності в державі. Як голова НБУ я дуже рада, що збільшаться наші чисті резерви», — заявила керівник центробанку країни.
За матеріалами:
Hubs
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас