Порошенко розповів, за рахунок чого Міжнародні резерви України збільшаться до $18,4 млрд — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Порошенко розповів, за рахунок чого Міжнародні резерви України збільшаться до $18,4 млрд

Казна та Політика
1187
Президент Петро Порошенко прогнозує збільшення міжнародних резервів Національного банку до 18,4 млрд доларів після зарахування конфіскованих активів екс-Президента Віктора Януковича.
Про це йдеться в повідомленні прес-служби Адміністрації Президента.
Президент Петро Порошенко провів нараду з міністром фінансів Олександром Данилюком та головою Національного банку Валерією Гонтаревою.
Президент підкреслив, що сьогодні завершена операція із зарахування 1,1 млрд доларів на рахунки Державного казначейства на виконання рішення суду, що набрало законної сили.
За словами Порошенка, після зарахування цих коштів золотовалютні резерви держави будуть складати 18,4 млрд доларів.
“Це зміцнює фінансово-банківську систему, додає стабільності національній грошовій одиниці. Це буде сприяти інвестиційній привабливості української економіки”, – підкреслив глава держави.
За словами міністра фінансів Олександра Данилюка, додатково до 1,1 млрд доларів, які вже надійшли на рахунки Державного казначейства, додаються ще 199 млн доларів у цінних паперах, і на цю суму буде зменшено державний борг.
“Це буде сприяти стабілізації фінансової системи країни, і це дуже позитивний сигнал”, – зазначив міністр.
Глава Національного банку Валерія Гонтарева також позитивно оцінила збільшення резервів на 1,1 млрд доларів і зазначила, що це дуже важливо для забезпечення макрофінансової стабільності нашої держави.
“Національний банк дуже радіє цій події. Ми її чекали майже два роки. І я хочу підкреслити, що це дуже важливо для нашої макрофінансової стабільності в державі.
Станом на початок квітня міжнародні резерви Національного банку збільшилися до 16,7 млрд доларів після перерахування траншів від Міжнародного валютного фонду і Єврокомісії.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас