Греція розпочне переговори з кредиторами про списання частини боргу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Греція розпочне переговори з кредиторами про списання частини боргу

Світ
177
Греція і кредитори погодили новий пакет заходів жорсткої економії, що відкриває шлях до виплати чергового траншу фінансової допомоги цій країні. Про це повідомив міністр фінансів Греції Эвклідіс Цакалотос у вівторок, 2 травня, за підсумками багатоденного переговорного марафону. Кредитори поки що не підтвердили це повідомлення.
За повідомленням міністерства фінансів в Афінах, узгоджено пакет заходів економії на суму майже в 3,6 млрд євро. Серед іншого він передбачає скорочення пенсій в Греції на 18 відсотків з 1 січня 2019 року. Мінімальна сума неоподатковуваного доходу буде знижена з 8636 до 5681 євро.
За словами Цакалотоса, досягнута з кредиторами угода відкриває шлях до переговорів про списання частини боргу Греції. Він зазначив, що цю “попередню технічну угоду” буде імовірно схвалено на зустрічі міністрів фінансів країн єврозони 22 травня. Глава фінансового відомства ФРН Вольфганг Шойбле (Wolfgang Schäuble) вважає, що Афіни можуть розраховувати на виплату у травні чергового траншу фінансової допомоги.
Греція терміново потребує свіжих грошей, оскільки влітку вона повинна перерахувати кредиторам 7 млрд доларів в рахунок обслуговування кредитів, і власними силами їй не впоратися. Борги Греції становлять близько 300 млрд євро. З 2010 року вона отримує фінансову допомогу від міжнародних кредиторів – Єврокомісії, Євросоюзу і Міжнародного валютного фонду (МВФ). У 2015 році кредитори погодили з Афінами новий пакет фінансової допомоги на загальну суму 86 млрд євро.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас