Луценко заявив, що Україна має зробити, щоб повернути 50 млн євро у справі Януковича — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Луценко заявив, що Україна має зробити, щоб повернути 50 млн євро у справі Януковича

Казна та Політика
591
Рішення Краматорського суду про конфіскацію грошей оточення екс-президента Віктора Януковича дає підставу Україні звернутися до Латвії про повернення 50 млн євро, повідомив генеральний прокурор Юрій Луценко.
“У рішенні Краматорського суду згадуються і ці гроші. Таким чином тепер маємо можливість у рамках міжнародної конвенції звернутися до Латвійської держави з проханням повністю або частково повернути ці гроші в український бюджет”, – заявив він.
Як повідомлялося, 13 вересня латвійське видання “LSM” з посиланням на розслідування програми “De facto” повідомило, що Латвійська сторона стягнула до держбюджету EUR 50 млн колишніх українських високопосадовців, заарештовані у рамках боротьби з відмиванням брудних грошей.
Видання нагадує, що восени 2014 року генпрокурор України Віталій Ярема оголосив, що у колишнього віце-прем’єра України Сергія Арбузова в банках Латвії заарештовані $49,3 млн, а на рахунках компанії підприємця і політика Юрія Іванющенка в латвійських банках були заарештовані $32 млн і CHF 72 млн.
За матеріалами:
Дзеркало Тижня
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас