Потужність сонячних станцій Австралії досягла 6 ГВт — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Потужність сонячних станцій Австралії досягла 6 ГВт

Енергетика
930
Сукупні потужності сонячних станцій Австралії досягли 6 ГВт і повинні подвоїтися до 2020 року в результаті інвестицій в домашні сонячні панелі і у великомасштабну трансформацію енергетичного сектора.
Новий аналіз введених у дію потужностей, опублікований Австралійським інститутом фотовольтаїки, показує, що потужність встановлених на дахах панелей досягла 5,6 ГВт, а станцій промислового масштабу — 496 МВт, і продовжує швидко зростати.
Лідируючим штатом залишається Квінсленд, на його рахунку 1,72 ГВт. Це більше, ніж у найбільшій вугільній електростанції штату. За ним слідують Новий Південний Уельс і Вікторія, в кожного з яких понад 1 ГВт. Найбільша частка сонячних установок в приватному користуванні (32%) — в Південній Австралії.
На квітень 2017 в Австралії налічується 1,67 млн фотогальванічних установок, підключених до 21% дахів, що підходять за параметрами для вироблення сонячної енергії. Разом вони виробляють 8400 ГВт*год електроенергії на рік, що покриває 3,3% потреб країни, повідомляє Clean Technica з посиланням на Renew Economy.
Дані показують стійку тенденцію зростання цих показників. Після встановлення рекорду у березні у всіх великих штатах спостерігається значне збільшення потужностей. Цьому сприяє нова урядова реформа, що скасовує субсидії, які на третину знижували вартість електроенергії. Аналітики пов’язують з цим різкий зліт інтересу до домашніх сонячних систем — на 71% в цьому році.
За матеріалами:
hightech.fm
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас