Кількість автокредитів зросла в півтора рази — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Кількість автокредитів зросла в півтора рази

Кредит&Депозит
759
Учасники ринку очікують активізації автокредитування в 2017 році.
«Початок року відзначений позитивними тенденціями на ринку продажів авто, в тому числі і в сфері кредитування. Цього року ми очікуємо пожвавлення кредитних програм, пропозиції клієнтам і партнерам нових умов співробітництва з автокредитів. Для Ощадбанку даний напрямок визначено як пріоритетний на поточний рік», – говорить директор роздрібного бізнесу Ощадбанку Валерія Малахова.
Як повідомляє «Фінансовий клуб» в проекті «50 провідних банків України – 2017» в 2016 році продажі нових легкових автомобілів в Україні зросли на 40% – до 65,56 тис. одиниць. «Ринок автокредитування показав незначне зростання в 2016 році. Частка продажів у кредит склала близько 18% від загальної кількості проданих автомобілів. Наш банк торік спільно з компанією «Хюндай Мотор Україна» запустив кредитну програму Hyundai Finance», – зазначає начальник відділу розвитку роздрібного бізнесу та кредитування ОТП Банку Валентина Розанова.
У 2016 році банки видали трохи менше 7,5 тис. автокредитів, що в півтора рази більше, ніж у 2015-му. При цьому на два банки-лідери в цьому сегменті припало 90% виданих позик. До десятки банків, що розвивали автокредитування, увійшли Креді Агріколь Банк, Кредобанк, Укрсоцбанк, УкрСиббанк, «Глобус», ТАСкомбанк, Ощадбанк, Укргазбанк, Марфін Банк «Південний».
Середньорічна ефективна ставка по автокредиту в минулому році коливалася від 18,14% до 39,98%. При цьому з партнерських програм з автодилерами та автовиробниками банки готові були запропонувати навіть нульову ставку за умови внесення первинного внеску в розмірі не менше 50% від вартості автомобіля. Термін такого кредиту не повинен перевищувати двох років.
За матеріалами:
Фінансовий клуб
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас