Павло Дуров анонсував функцію платежів у Telegram — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Павло Дуров анонсував функцію платежів у Telegram

Технології&Авто
620
Засновник Telegram Павло Дуров виклав у розділі Stories свого Instagram чернетку з анонсами нових функцій месенджера.
Згідно з картинкою, в Telegram можуть з’явитися платежі, відеодзвінки і платформа під назвою Telescope. На чернетку в Instagram Дурова звернув увагу блог Telegram Beta Blog.
Платформа для грошових переказів, випливає з опису, дозволить користувачам здійснювати покупки через ботів всередині месенджера. У ботів з’явиться спеціальна кнопка для замовлення і оплати товарів і послуг. Для оплати клієнту бота необхідно буде ввести дані банківської картки і підтвердити платіж. Картка при цьому буде прив’язуватися до ботів, покупки у яких користувач вже робив.
У тексті повідомляється, що платіж буде йти безпосередньо від клієнта розробнику бота, оминаючи сам Telegram. Ніякої комісії з угод месенджер стягувати не буде. Крім того, сервіс не стане приймати скарги та вимоги повернути гроші користувачам, оскільки не збирається зберігати дані банківських карток. Разом з тим сервіс буде модерувати боти. «Ми будемо робити те, що повинен робити кожен шериф, — вбивати поганих ботів і позначати хороших», — йдеться в анонсі.
Більшість платежів буде здійснюватися через платіжну систему Stripe.
З анонсу також випливає, що в месенджері з’явиться функція відеодзвінків, яка вже тестується в бета-версії Telegram, а також якась платформа Telescope. Жодних деталей про неї не повідомляється. Передбачається, що мова йде про можливості викладати відеоролики для власників телеграм-каналів.
Раніше, 30 березня, Telegram запустив функцію голосових дзвінків всередині месенджера за допомогою p2p-з’єднання (без участі сервера). 19 квітня Дуров повідомив про те, що функція дзвінків була заблокована на території Ірану, проте доступна для тих, хто користується VPN-сервісами з підтримкою шифрування udp-з’єднань.
За матеріалами:
Банки.ру
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас