Через борги сім районів столиці залишилися без гарячої води — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Через борги сім районів столиці залишилися без гарячої води

Казна та Політика
663
Газорозподільна компанія “Київгаз” припинила газопостачання 17 котелень, що забезпечують постачання гарячої води до 107 будинків в 7 районах столиці через борги “Київенерго”, повідомила прес-служба “Київенерго”.
Ці котельні забезпечують в міжопалювальний сезон гарячою водою близько 107 будинків, у Подільському, Деснянському, Дарницькому, Солом’янському, Шевченківському, Оболонському та Голосіївському районах столиці. Серед них 93 житлові будинки, 9 дошкільних та шкільних установ, понад 5 відомчих споруд. Газопостачання було припинено через борги “Київенерго” перед “Київгазом” за послуги з транспортування газу у розмірі 205,5 мільйона гривень.
На 1 квітня 2017 року борг “Київенерго” за спожитий газ зріс майже до 4,5 мільярда гривень”, – йдеться в повідомленні. У прес-службі зазначили, що причиною зростання боргу “Київенерго” за газ є збільшення заборгованості споживачів за теплову енергію.
Загальна заборгованість столичних споживачів електроенергії перед “Київенерго” у квітні 2017 року порівняно з березнем знизився на 2,04% і станом на 1 квітня становить 4,8 мільярда гривень.
Компанія “Київенерго” генерує і постачає теплову та електричну енергію в Києві, входить до складу найбільшого в Україні приватного енергохолдингу ДТЕК бізнесмена Ріната Ахметова. Генерацію електричної енергії “Київенерго” здійснює на двох теплоелектроцентралях – ТЕЦ-5 (встановлена електрична потужність – 700 МВт, теплова – 1874 Гкал/год) і ТЕЦ-6 (встановлена електрична потужність – 500 МВт, теплова – 1740 Гкал/год). Транспортування електроенергії забезпечується мережею повітряних і кабельних ліній загальною протяжністю понад 11,7 тисячі кілометрів.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас