Порошенко повідомив, коли введуть в експлуатацію новий саркофаг над ЧАЕС — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Порошенко повідомив, коли введуть в експлуатацію новий саркофаг над ЧАЕС

Енергетика
302
Президент України Петро Порошенко заявив, що новий безпечний конфайнмент над четвертим енергоблоком Чорнобильської АЕС планується ввести в експлуатацію в листопаді 2017 року.
Про це глава держави повідомив під час заходів у зв’язку з черговою річницею аварії на Чорнобильській атомній електростанції за участю президента Білорусі Олександра Лукашенка.
«Хотів би висловити слова вдячності нашим міжнародним партнерам. При їхній підтримці новий безпечний конфайнмент вже накрив старий саркофаг», – сказав Порошенко.
За його словами, 30 листопада 2016 року було завершено перший етап процесу насування арки в штатне положення над четвертим енергоблоком.
«В листопаді поточного року планується ввести об’єкт в експлуатацію… І він цілих 100 років має захищати нас, наших дітей, онуків і правнуків», – заявив він. – Це – один найамбітніших інженерних проектів в історії людства. Понад 40 країн-донорів об’єдналися навколо благородної мети – захисту людства від «радіоактивних» наслідків трагедії. Це ще один доказ того, наскільки питання екологічної безпеки є пріоритетним у світовій політиці», – зазначив президент.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас