У КМДА знайшли спосіб не оплачувати борг метрополітену на 2 мільярди — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У КМДА знайшли спосіб не оплачувати борг метрополітену на 2 мільярди

Казна та Політика
3164
Київська міська влада направила листи у всі правоохоронні органи, вищі органи влади і РНБО, що дозволить отримати рішення РНБО про включення ТОВ Укрросслізинг до списку санкцій, а це, зі свого боку, дасть місту можливість не виплачувати гроші.
Про це повідомив перший заступник голови КМДА Геннадій Пліс.
“Ми впевнені, що нам вдасться тримати ситуацію під контролем. Але стан справ із сьогоднішнім рішенням дійсно складний”, – цитує прес-служба КМДА його слова.
Він зазначив, що міська влада робить все можливе для того, щоб не допустити зупинки метро.
Що стосується виконання рішень суду, зазначив перший заступник голови КМДА, ті листи, які були надіслані в усі правоохоронні органи, вищі органи влади і РНБО, все ж дозволять отримати рішення Ради національної безпеки і оборони України про включення цієї компанії [Укррослізинг – НВ Бізнес] до списку санкцій. А це в свою чергу дозволить місту не виплачувати гроші.
У КМДА переконані, що тільки РНБО може вирішити це питання.
“І це рішення було б найбільш правильним і ефективним як для міста – столиці України, так і для країни в цілому”, – підсумував Пліс.
Нагадаємо, що напередодні Вищий господарський суд розглянув справу Укррослізингу і Київського метрополітену, відмовивши стягнути пеню у розмірі 42 млн грн, однак залишивши рішення попередніх інстанцій про виплату ТОВ Укррослізинг майже 2 мільярди гривень по договору від 2009 року на постачання 100 вагонів без змін.
За матеріалами:
НВ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас