Міжнародна консалтингова компанія Deloitte презентувала план корпоратизації "Енергоатому" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Міжнародна консалтингова компанія Deloitte презентувала план корпоратизації "Енергоатому"

Енергетика
414
Міжнародна консалтингова компанія Deloitte презентувала початковий звіт про реалізацію проекту з корпоратизації Національної атомної енергогенеруючої компанії “Енергоатом”.
Про це повідомляє прес-служба генеруючої компанії.
“Компанія Deloitte, яку Європейський банк реконструкції і розвитку вибрав консультантом для “Енергоатому”, представила початковий звіт про реалізацію проекту з корпоратизації компанії, в якому висвітлила основні кроки реалізації проекту”, – йдеться в повідомленні.
За інформацією прес-служби, реалізація проекту з корпоратизації передбачає здійснення 39 основних заходів, які будуть проходити в 3 етапи.
“Перший етап полягає у вивченні та оцінці існуючої в Україні законодавчої бази. Одним з основних питань на цьому етапі є виконання постанов Кабміну №142 і №143, що стосуються нових вимог до управління державними унітарними підприємствами, наказу Міністерства енергетики та вугільної промисловості України №248, який передбачає розробку проекту Статуту “Енергоатому” в новій редакції згідно з умовами кредитної угоди між НАЕК “Енергоатом” та ЄБРР”, – повідомили в прес-службі.
Згідно з повідомленням, на другому етапі планується підготовка дорожньої карти корпоратизації, проведення аналізу і проектування ефективної організаційно-управлінської структури, визначення і узагальнення прав та зобов’язань компанії та визначення ролі держави.
За інформацією “Енергоатому”, під час третього етапу будуть оформлені питання корпоративного управління, у тому числі роль та відповідальність правління директорів, затвердження та наділення їх повноваженнями, побудова системи фінансового контролю, а також підзвітність керівництва компанії.
На завершальному етапі буде здійснена розробка проекту 10-річного плану розвитку “Енергоатому”, в якому будуть розглянуті питання управління фінансами та залучення довгострокового капіталу.
“Саме корпоратизація відкриває для нас багато нових можливостей. У той же час, зараз на процес корпоратизації накладаються законодавчі зміни про створення спостережних рад. Для того, щоб гармонізувати ці процеси, необхідно провести напружену спільну роботу”, – наводяться в повідомленні слова президента “Енергоатому” Юрія Недашковського.
У прес-службі зазначили, що робота компанії Deloitte повинна проходити в тісному контакті з Кабміном, Державною інспекцією ядерного регулювання, кредиторами “Енергоатому” та Міжнародним агентством з атомної енергетики (МАГАТЕ).
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас