Apple робитиме гаджети тільки з вторсировини — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Apple робитиме гаджети тільки з вторсировини

Фондовий ринок
400
Компанія з Купертіно вживає заходів, щоб звести нанівець свою залежність від викопної сировини. Зараз Apple щосили використовує, наприклад, алюміній, який отримує з викопної руди, але в майбутньому вона планує повністю перейти на виробництво з перероблених матеріалів.
Свій новий погляд на викопні матеріали компанія виклала у звіті, присвяченому відповідальності перед навколишнім середовищем. У звіті Apple заявила, що «одного прекрасного дня» вона перейде до замкнутого циклу виробництва, коли всі необхідні матеріали будуть поставлятися через програми переробки та повторного використання сировини.
При цьому в компанії ще не до кінця уявляють, як цей перехід буде здійснено. Віце-президент Apple з питань захисту навколишнього середовища та соціальних ініціатив Лайза Джексон розповіла про намір перестати «просто брати у Землі все, що потрібно для виробництва». Докладної дорожньої карти проекту ще немає.
У Apple вже зараз діють схеми, за якими компанія переробляє стару техніку на матеріали для нової. Робот Liam вже досить давно розбирає старі iPhone, дістаючи з них найцінніше. Таким чином, наприклад, видобувається алюміній для нових пристроїв Apple. При цьому компанія говорить, що для одержання алюмінію годиться тільки техніка Apple, переробка пристроїв інших компаній не дає потрібної якості матеріалу. З оловом простіше — підходить техніка будь-яких виробників.
Процес переходу на вторсировину займе багато часу. Хоча б тому, що є безліч компонентів в техніці Apple, які поки не навчилися виробляти з перероблених матеріалів. І в планах компанії в тому числі розробити ефективні методи їх переробки. Поворот в цю сторону одного з найбільших виробників гаджетів, безумовно, вплине і на гірничодобувну галузь, і на технологічні компанії.
Старої техніки стає так багато, що без її переробки людству буде непросто. У Китаї, щоб зробити цей процес ефективнішим, запустили додаток, який пов’язує власників старої техніки з пунктами її переробки — такий Uber для сміттярів. Поки додаток допомагає правильно утилізувати 5900 пристроїв за місяць.
За матеріалами:
hightech.fm
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас