В Дніпрі ліквідували російський конвертцентр з оборотом в 700 млн гривень — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В Дніпрі ліквідували російський конвертцентр з оборотом в 700 млн гривень

Кримінал
455
Співробітники Служби безпеки України спільно з прокуратурою викрили у Дніпрі діяльність конвертаційного центру з загальним оборотом в 700 млн гривень.
При цьому, як повідомили у спецслужбі, “конверт” був підконтрольний російській банківській установі і працював за погодженням з власниками корпорації, зареєстрованої в РФ.
“Організатори угоди відкрили низку фіктивних фірм для надання послуг з мінімізації податкових платежів, незаконного формування податкового кредиту та переведення коштів у готівку. Підприємства-замовники перераховували безготівкові кошти на рахунки фіктивних підприємств, які були підконтрольні і зареєстровані зловмисниками на підставних осіб. Потім гроші ділки знімали готівкою, нібито як фінансову винагороду”, – розповіли у СБУ.
Як зазначається, таким чином протягом 2016-2017 років в “тінь” було виведено понад 700 млн гривень.
“Під час обшуків в офісах, місцях проживання і автомобілях фігурантів справи оперативники СБ України вилучили 1,2 мільйона гривень, 42 печатки фіктивних підприємств та фінансово-господарську документацію, що підтверджує протиправні дії ділків. Відкрито кримінальне провадження за ч. 205 Кримінального кодексу України”, – додали у відомстві.
За матеріалами:
НВ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас