Директор аеропорту "Бориспіль" радить лоукостам літати з Гостомеля — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Директор аеропорту "Бориспіль" радить лоукостам літати з Гостомеля

Фондовий ринок
2872
Аеропортом для бюджетних авіакомпаній може стати Міжнародний аеропорт “Антонов” (Гостомель), а не “Бориспіль”. Таку пропозицію озвучив генеральний директор Міжнародного аеропорту “Бориспіль” Павло Рябікін на інфраструктурному форумі в Києві.
“Аеропорту “Бориспіль” було б легше обслуговувати лоукост-перевізників на базі аеропорту в Гостомелі, а хаб розвивати в “Борисполі”, ніж намагатися поєднати хабову стратегію та стратегію залучення лоукост-перевізників в одному аеропорту”, — сказав Рябікін.
За його словами, одночасне залучення бюджетних перевізників і розвиток хаба в “Борисполі” призводить до внутрішнього конфлікту в операційній діяльності аеропорту. “Нам треба знайти рішення для цієї проблеми”, — зазначив Рябікін.
Нагадаємо, дискусія про бюджетних авіаперевізників актуалізувалася у зв’язку з планами ірландської авикомании Ryanair зайти в аеропорти Києва та Львова.
Ryanair підписала з Міністерством инфраструктуры України (МІУ) Протокол про наміри. Але контрактів з аеропортами Києва поки немає.
Ryanair спочатку розглядав варіант співпраці авіакомпанії з аеропортом “Київ” (Жуляни), але в останній момент з невідомих причин довелося зробити заміну.
Рябікін відмовлявся говорити про можливі знижки до тарифів, які аеропорт може надати Ryanair (лоукостер відомий вимогами про максимальні знижки на обслуговування в аеропортах).
Ryanair вже оголосив, що починає польоти зі Львова 2017 року в Лондон, Ейндховен, Берлін та Меммінген, Краків, Вроцлав, Будапешт.
Авіакомпанія має намір перевозити з Києва і Львова по 250 тис. пасажирів щорічно.
За матеріалами:
Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас