На півдні України активно будують сонячні електростанції — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

На півдні України активно будують сонячні електростанції

Енергетика
2154
В Одеській області з’являється все більше сонячних електростанцій (СЕС). У регіоні вже встановили щонайменше десяток таких об’єктів, а в деяких районах, наприклад Ізмаїльському та Болградському, де вже є поля сонячних батарей, збираються “виростити” нові.
Більшість СЕС знаходяться на півдні області. В Арцизькому, Кілійському, Овідіопольському та інших районах розташувалися електростанції потужністю до 55 МВт.
За словами мера Теплодара Михайла Жовніра, наявність такої станції в місті на тарифи на електроенергію для населення не впливає, оскільки “продукт” продають державі.
Використовують альтернативні джерела енергетики і в Херсонській області. Місцеві чиновники активно залучають інвесторів до розвитку геліоенергетики регіону, заявив раніше в. о. віце-губернатора Херсонської ОДА Євген Рищук.
“На 2017 рік в області запланували будівництво сонячних електростанцій сумарною потужністю 250 МВт”, — уточнив чиновник. Він підкреслив, що в Україні створені відповідні умови для розвитку альтернативної енергетики, зокрема діє так званий “зелений” тариф, за яким до 2030 року “альтернативну” електрику можна продавати державі і на цьому заробляти.
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас