Українцям можуть знизити платіжки за опалення в середньому на 300-400 грн на місяць — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Українцям можуть знизити платіжки за опалення в середньому на 300-400 грн на місяць

Енергетика
4330
Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики і комунальних послуг (НКРЕКП), оприлюднила попередні тарифи на центральне опалення і прогнозує зниження щомісячних рахунків на 300-400 грн — але у випадку, якщо вдасться ввести абонплату на газ.
НКРЕКП продовжує відстоювати необхідність т. н. абонплати за газ — поділу плати за природний газ як товар та плати за її транспортування та розподіл. Зокрема, після критики про зростання загального щомісячного рахунку за газу комісія скасувала рішення для проведення додаткових консультацій.
НКРЕКП розрахувала, як абонплата за газ вплине на рахунки за опалення, в яких понад 60% тарифу становить ціна на природний газ.
Перші розрахунки провели для 11 постачальників тепла: “Київенерго”, “Харківські теплові мережі”, “Євро-реконструкція”, “Вінницяміськтеплоенерго”, “Житомиртеплокомуненерго”, “Хмельницьктеплокомуненерго”, “ДП “Криворізька теплоцентраль”, “Тернопольгортеплокомуненерго”, “Мелітопольські теплові мережі”, “Бахмут-енергія”, “Чернівцітеплокомуненерго”.
Це приблизні підрахунки — як зміниться вартість 1 Гкал тепла, якщо застосувати плату за розподіл газу. У середньому тариф за зазначеними постачальниками тепла зменшиться приблизно на 60 грн за 1 Гкал — це більш ніж 5% діючого в цьому опалювальному сезоні тарифу на тепло.
За підрахунками НКРЕКП, в середньому по Україні рахунок за опалення зменшиться:
• майже на 300 грн для родини у однокімнатній квартирі;
• майже на 400 грн для родини у двокімнатній квартирі.
Українцям можуть знизити платіжки за опалення в середньому на 300-400 грн на місяць
За матеріалами:
Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас