Citi назвали свої очікування щодо цін на нафту до кінця 2017 р. — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Citi назвали свої очікування щодо цін на нафту до кінця 2017 р.

Енергетика
992
Аналітики Citigroup Inc. слідом за Goldman Sachs рекомендували інвесторам довіритися сировинним ринкам, при цьому вони розраховують, що до кінця року нафта подорожчає приблизно на $10 і буде коштувати більше ніж $60 за барель.
Як говориться в огляді Citi, середня ціна Brent в IV кварталі може скласти $65 за барель, WTI – $62 за барель. В ході торгів у вівторок червневий контракт на Brent подешевшав на 0,3%, до $55,19 за барель, WTI з поставкою в травні – на 0,4%, до $52,45 за барель.
Експерти Citi, включаючи Еда Морса і Сета Кляйнмана, визнають, що різке зростання видобутку сланцевої нафти в США може поновитися на тлі підвищення цін і називають цей фактор “темною хмарою, що нависла над ринком нафти”. Проте вони вважають, що домовленостей ОПЕК та інших видобувних країн буде достатньо, щоб компенсувати підвищення виробництва американських компаній в найближчі 6-9 місяців.
“Зараз ринку, ймовірно, потрібно готуватися до значного скорочення запасів і ціні Brent вище за $60 за барель”, – йдеться в огляді.
Між тим експерти Mitsubishi UFJ Morgan Stanley (MUFJ MS) попереджають про можливий надлишок пропозиції на ринку, якщо країни ОПЕК і їхні союзники відмовляться зберегти обмеження виробництва нафти в II півріччі, а США продовжать нарощувати видобуток.
За оцінками MUFJ MS, в такому випадку знижувальний тиск на нафту Brent буде явно вираженим.
Найближчим часом увагу інвесторів буде зосереджено на політичних подіях навколо чергового засідання ОПЕК, яке відбудеться 25 травня.
У своїх прогнозах MUFJ MS виходить зі зростання світового попиту на нафту на 1,6% в 2017 році порівняно з попереднім роком – до 98,22 млн барелів на добу.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас