Google виплатить $6,75 млн антимонопольній службі РФ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Google виплатить $6,75 млн антимонопольній службі РФ

Фондовий ринок
227
Федеральна антимонопольна служба РФ і компанія Google уклали мирову угоду, заявив заступник голови російського відомства Олексій Доценко.
За його словами, Google в рамках мирової угоди зробить кроки для усунення порушень і заплатить штраф у 439 млн рублів ($6,75 млн).
При цьому Google одноразово виплатить всі штрафи ФАС, в тому числі 1 млн рублів за невиконання розпорядження в строк, повідомила заступник начальника правового управління ФАС Лариса Вовківська.
Термін дії мирової угоди становить 6 років і 9 місяців. ФАС у вересні 2015 року визнала Google (в особі Google Inc. і Google Ireland) винною в порушенні закону про конкуренцію, зокрема, у зловживанні домінуючим становищем на ринку встановлених магазинів додатків в ОС Android.
Відомство наказало компанії до 18 грудня 2015 року усунути порушення шляхом коригування договорів з виробниками пристроїв. Справу було порушено за скаргою “Яндекса”. За порушення антимонопольного законодавства ФАС оштрафувала Google на 438 мільйонів рублів, що склало 9% від обороту компанії на ринку магазинів мобільних додатків РФ за 2014 рік.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас