НАЗК не виявило особистого інтересу Гонтаревої щодо ICU і банку "Авангард" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

НАЗК не виявило особистого інтересу Гонтаревої щодо ICU і банку "Авангард"

Фондовий ринок
241
Національне агентство з запобігання корупції (НАЗК) не виявило особистого інтересу голови національного банку Валерії Гонтаревої в безперебійній роботі інвестиційної компанії ICU і банку “Авангард” (Київ).
Про це повідомило джерело в НАЗК.
В агентство звернувся один з депутатів Верховної Ради (прізвище не уточнили) щодо можливого порушення Гонтаревою вимог антикорупційного законодавства, зокрема щодо врегулювання конфлікту інтересів.
За інформацією депутата, Гонтарева перед призначенням на посаду голови НБУ продала свої акції в ICU з узгодженим графіком виплат на 5 років.
Згідно з ним, в кінці кожного року, починаючи з 2014 року, Гонтарева отримує черговий транш.
Оскільки у 2013 році до складу групи ICU увійшов банк “Авангард”, то, на думку заявника, має місце наявність приватного інтересу у Гонтаревої у забезпеченні безперебійної діяльності ICU і банку “Авангард”, що містить ознаки потенційного конфлікту інтересів.
У відповіді на запит НАЗК Нацбанк повідомив, що рішення щодо діяльності банку “Авангард” з 14 червня 2014 року по нинішній час приймалося комітетом НБУ з питань нагляду і регулювання діяльності банку і не прописувалося Гонтаревою.
У зв’язку з тим, що на момент призначення Гонтаревої на посаду голови НБУ, НАЗК не розпочало свою діяльність, вимоги закону “Про запобігання корупції” щодо повідомлення агентству про наявність у неї реального або потенційного конфлікту інтересів Гонтаревою не порушені.
Проведена перевірка не підтвердила викладену депутатом інформацію.
Як повідомлялося, у лютому НБУ визнав ICU і банк “Авангард” банківською групою.
“Авангард” опосередковано контролюється групою ICU.
Акціонерами ICU є Костянтин Стеценко і Макар
Пасенюк з частками по 41,7%.
У 2014 році Валерія Гонтарева відразу після призначення продала свою частку в ICU бізнес-партнерам Пасенюку та Стеценку.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас