Uber викрили у стеженні за своїм головним американським конкурентом — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Uber викрили у стеженні за своїм головним американським конкурентом

Фондовий ринок
392
Сервіс замовлення таксі Uber, схоже, опинився в центрі нового скандалу: стартап викрили у використанні софта під назвою Hell («Пекло») для шпигунства за водіями ключового конкурента в США — компанії Lyft.
Видання зазначає, що програма використовувалася у Uber в період з 2014 року до початку 2016 року. Додаток генерував підроблені акаунти пасажирів, щоб відслідковувати рух автомобілів водіїв Lyft.
Компанія Тревіса Каланвка таким чином прагнула з’ясувати уподобання і звички водіїв для того, щоб запропонувати їм такі бонуси, які змусили б їх віддавати більше часу замовленнями Uber. За інформацією видання, не менш 60% водіїв Lyft працювали ще й на Uber.
Як зазначає видання, програма слугувала аналогом «God View» («Погляд бога») або «Heaven View» («Райський погляд»), яку Uber, як з’ясували журналісти, використовувала для стеження за своїми водіями та пасажирами. На відміну від God View, яка була широкодоступна корпоративним співробітникам, про програму Hell знали лише в керівництві стартапу, а також обрані розробники і співробітники.
За матеріалами:
Forbes
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас