Саудівська Аравія готується розмістити дебютний випуск ісламських облігацій на $8 млрд — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Саудівська Аравія готується розмістити дебютний випуск ісламських облігацій на $8 млрд

Фондовий ринок
223
Саудівська Аравія планує залучити близько $8 млрд за рахунок розміщення першого випуску доларових ісламських облігацій (сукук), повідомляє агентство Bloomberg з посиланням на обізнані джерела.
Країна провела дебютне розміщення традиційних доларових бондів у жовтні 2016 року, тоді вона продала облігації з термінами обігу 5, 10 і 30 років на загальну суму $17,5 млрд.
За даними джерел, уряд Саудівської Аравії має намір розмістити п’ятирічні сукук під прибутковість на 100 базисних пунктів (б.п.) вище середньоринкових свопів і 10-річні папери під прибутковість на 140 б.п. вище ринку.
Інвестори подали заявки в обсязі понад $33 млрд, причому ця сума рівномірно розподілена між двома траншами, відзначають джерела.
Саудівська Аравія розміщує паперів як на внутрішньому, так і на міжнародних ринках, щоб залучити кошти для фінансування дефіциту бюджету, який може досягти $53 млрд в 2017 році.
Бюджет країни страждає від низьких цін на нафту, що змушує уряд скорочувати витрати і залучати кошти за рахунок розміщення паперів. Крім того, Саудівська Аравія готується провести IPO державної нафтокомпанії Saudi Arabian Oil Co. (Saudi Aramco).
Як повідомлялося, минулого тижня Saudi Aramco розмістила дебютний випуск сукук на суму 11,25 млрд риялів ($3 млрд).
За матеріалами:
bloomberg.com
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас