Кабмін продовжив надзвичайні заходи на ринку електроенергії — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Кабмін продовжив надзвичайні заходи на ринку електроенергії

Енергетика
372
Кабінет міністрів України на засіданні в середу продовжив термін дії тимчасових надзвичайних заходів на електроенергетичному ринку ще на місяць.
“Це про тимчасові заходи на ринку електроенергії. Немає заперечень? Продовжили, рішення прийнято”, – сказав прем’єр-міністр Володимир Гройсман.
Як повідомлялося, надзвичайні заходи в енергетиці, передбачені урядовим розпорядженням №103-р від 15 лютого, вступили в дію з 17 лютого через блокаду постачання товарів з зони АТО, зокрема, вугілля антрацитної групи, на якому працює половина ТЕС енергогенеруючих компаній країни.
В період дії надзвичайних заходів НЕК “Укренерго” зобов’язана визначити допустимий рівень зниження резерву енергогенеруючих потужностей; встановити вимоги щодо складу обладнання ТЕС в розрізі енергоблоків; за необхідності та за погодженням з Міненерговугілля – застосовувати графіки аварійних відключень.
У свою чергу, ДП “Енергоринок” необхідно розробити графіки навантаження енергосистеми з урахуванням вимог “Укренерго” щодо складу обладнання ТЕС; забезпечити нарахування платежів за електроенергію її виробникам (які працюють за ціновими заявками), для яких зафіксовані графіки та обсяги виробництва, за граничною ціною системи.
Крім того, НАЕК “Енергоатом” зобов’язана забезпечити часткове розвантаження окремих блоків АЕС у вихідні та святкові дні за необхідності.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас