Саудівська Аравія нарощує обсяги поставок нафти — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Саудівська Аравія нарощує обсяги поставок нафти

Енергетика
468
Найбільший нафтоекспортер Саудівська Аравія нарощує постачання легких сортів в Азію, про що свідчить її бажання продати більше ніж обумовлені контрактом травневі обсяги.
Це, в свою чергу, може чинити тиск на і без того перенасичений легкою нафтою азіатський ринок та посилити конкурентні позиції Саудівської Аравії проти її союзника в Перській затоці – Абу-Дабі – і Росії, сказали кілька джерел на умовах анонімності.
“Попит на такі легкі сорти, як Das, Murban, ESPO і Sokol знизиться”, – сказав трейдер в Сінгапурі, згадавши нафту, що видобувається в Абу-Дабі .
Крім того, саудівська державна нафтокомпанія Saudi Aramco в спробі підтримати конкурентоспроможність сортів Arab Extra Light знизила офіційні ціни продажу на травневі партії до мінімального значення за вісім місяців.
Ер-Ріяд, незважаючи на дію глобального нафтового пакту, в травні планує в повному обсязі забезпечити постачання нафти як мінімум шести клієнтам в Азії, сказало джерело.
Організація найбільших нафтоекспортерів ОПЕК і 11 держав, що не входять в картель, включаючи Росію, в грудні 2016 року домовилися знизити виробництво в першому півріччі сумарно на 1,8 мільйона барелів на добу.
Саудівська Аравія в рамках зобов’язань перед іншими учасниками угоди скоротила видобуток середньої і важкої нафти заради зниження загального обсягу виробництва. У той же час Ер-Ріяд, побоюючись втратити частку ринку в Азії – ринку енергоносіїв, який найбільш швидко розвивається, поки що продовжує підтримувати постачання в регіон на стабільному рівні.
Дотримуючись обраної стратегії, Saudi Aramco скоротила поставки нафти Arab Medium, замінивши її для деяких клієнтів сортом Arab Light, сказало джерело.
Після вступу в силу пакту ОПЕК+ поставки середньої і важкої нафти з Близького Сходу в Азію скоротилися, що посилило позиції аналогічних сортів з Європи та Америки.
За матеріалами:
МIА Рейтер
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас