Скільки втратить РФ від заборони російських ліків в Україні — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Скільки втратить РФ від заборони російських ліків в Україні

Казна та Політика
1328
МОЗ хоче ввести санкції проти Росії: заборонити ввозити в Україну ліки з РФ. І це серйозно вдарить по російській фармацевтичній галузі. На Україну припадає 8% російського експорту медпрепаратів, фармацевтичні компанії РФ втратять 30 мільйонів доларів.
Ідею заборонити ввозити ліки запропонувала в. о. міністра охорони здоров’я Уляна Супрун. МОЗ вже направив до Кабміну лист з відповідною пропозицією.
В останні роки поставки ліків з РФ в Україну падають
Аналітична компанія RNC Pharma підрахувала для російського видання РБК, що в 2016 році Росія експортувала в Україну ліків на 2,1 мільярда рублів — приблизно 30,1 мільйон доларів.
При цьому поставки в регіони України, де ведуться бойові дії, в статистиці йдуть окремим рядком, і постачання туди, навпаки, зростають, і більшими темпами, ніж падають поставки в Україну.
Скільки втратить РФ від заборони російських ліків в Україні
Україна — 8% іноземного ринку російських ліків
В 2013 році, до війни, Україна займала 20% в російському фармацевтичному експорті.
Скільки втратить РФ від заборони російських ліків в Україні
Україна не може гарантувати якість російських ліків
Кожні два роки Україна повинна перевіряти фармвиробництва і видавати їм сертифікат Good Manufacturing Practice. Цей сертифікат підтверджує, що виробництво відповідає міжнародним стандартам. Але, за словами Супрун, українські фахівці зараз не можуть відвідати заводи в Росії і в Криму.
У заборонених ліків буде заміна
З 256 препаратів, які поставляються з Росії в Україну, тільки 8 не мають аналогів на нашому ринку. І в основному це не ліки, а фармацевтичні інгредієнти. Міністерство вже веде переговори з українськими та іноземними компаніями, які могли б замінити російські препарати своїми.
Вакцини вже зараз закуповуються через міжнародні організації, і тих, які виробляють в РФ, серед тих, що закуповуються, майже немає.
За матеріалами:
businessviews
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас