"Центренерго" зупинила Зміївську ТЕС — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

"Центренерго" зупинила Зміївську ТЕС

Енергетика
478
Державна енергогенеруюча компанія “Центренерго” 6 квітня, згідно з раніше озвученим планом, зупинила роботу Зміївської теплоелектростанції.
Про це повідомила прес-служба компанії – оператора об’єднаної енергосистеми “Укренерго”.
“Так – станція зупинилася згідно з графіком, який раніше було анонсовано”, – відзначили у прес-службі.
Також у прес-службі підтвердили, що 11 квітня має зупинитися Криворізька ТЕС, яка входить до складу приватного енергохолдингу ДТЕК.
Як повідомлялося, 5 квітня компанія “Центренерго” зупинила роботу Трипільської ТЕС з метою накопичення дефіцитного вугілля антрацитної групи для проходження річного максимуму.
Також ДТЕК тимчасово зупинив роботу Придніпровської ТЕС. У цей самий день в.о. голови “Укренерго” Всеволод Ковальчук заявив, що компанія “Укренерго” має намір 6 квітня зупинити Зміївську ТЕС, а 11 квітня – Криворізьку станцію.
Такі зупинки викликані тим, що Україна через бойові дій на сході країни відчуває значний дефіцит вугілля, в першу чергу енергетичного (антрациту), видобуток якого сконцентровано у Донецькій і Луганській областях, в районах, підконтрольних бойовикам.
Дефіцит вугілля позначається на роботі електростанцій, які змушені знижувати виробничі потужності. Для стабільної роботи енергосистеми раніше дефіцитний антрацит імпортувався з ПАР.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас