ЄБРР надав одному з банків кредитну лінію €5 млн — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ЄБРР надав одному з банків кредитну лінію €5 млн

Кредит&Депозит
361
Європейський банк реконструкції і розвитку надав Піреус Банку МКБ (Київ) кредитну лінію до 5 млн євро у рамках програми сприяння торгівлі.
Про це йдеться в повідомленні прес-служби ЄБРР.
Програма стимулює міжнародну торгівлю в країнах операцій ЄБРР, а також між країнами.
В рамках цієї програми ЄБРР видає гарантії міжнародним підтверджуючим банкам і тим самим бере на себе політичні і комерційні платіжні ризики по операціях, що укладаються банками, які беруть участь, в країнах операцій ЄБРР.
“В одному тільки 2016 році за цією програмою була надана підтримка 1 359 операцій з фінансування торгівлі у країнах регіону на загальну суму 1,45 млрд євро. Транскордонна торгівля сприяє інтеграції і успішному розвитку економіки країн регіону”, – відзначає ЄБРР.
Піреус Банк в Україні є частиною групи Піреус Банку, яка діє в Україні вже 10 років.
“Підписання договору про співпрацю c ЄБРР є ще одним етапом стратегії Піреус Банку в Україні у кредитуванні реального сектору економіки України та сприяє збільшенню обсягів експортно-імпортних операцій наших клієнтів. Участь у програмі розширює лінійку кредитних продуктів для компаній у сфері торгового фінансування, зокрема, імпортні акредитиви, гарантії, інші документарні інструменти, підтверджені банками з інвестиційним рейтингом”, – прокоментував голова правління Піреус Банку МКБ Сергій Наумов.
З початку здійснення в 1999 році програми сприяння торгівлі ЄБРР в Україні надана підтримка у більш ніж 2 100 торгових угодах на загальну суму майже 2,4 млрд євро.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас