Німецько-український фонд і KfW домовилися про хеджування валютного ризику — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Німецько-український фонд і KfW домовилися про хеджування валютного ризику

Фондовий ринок
264
Німецько-український фонд (НУФ) та кредитна установа для відбудови KfW (Німеччина) підписали договір про хеджування валютного ризику.
Про це йдеться в повідомленні Мінфіну.
Участь у підписанні взяли заступник міністра фінансів з питань європейської інтеграції Юрій Буца, виконавчий директор НУФ Олег Стрижа і директор бюро KfW в Україні Лутц Хорн-Хааке.
НУФ здійснює кредитування малих і середніх підприємств (МСП) через банки-партнери.
Ресурси НУФ для подальшого надання позик банкам формуються переважно за рахунок довгострокових кредитів в євро від уряду Німеччини, що надаються через KfW.
НУФ розуміє потребу банків і МСП саме в гривневих ресурсах і бажає їх надавати, але при конвертації залучених валютних кредитів у гривню НУФ піддається валютному ризику.
Європейський Союз, розуміючи важливість активізації кредитування МСП в Україні, запропонував за програмою ЄС EU4Business взяти на себе частину валютного ризику НУФ в сумі 5,2 млн євро.
Згідно з підписаним договором, Європейська комісія готова через KfW відшкодувати НУФ до 30% втрат, які можуть виникнути внаслідок несприятливої зміни куса гривні по відношенню до євро щодо кредитних програм НУФ на суму до 17 млн євро.
KfW в даному підписанні виступає агентом Європейської комісії щодо впровадження механізму хеджування для НУФ.
Раніше Ощадбанк і Кредобанк домовився з Німецько-українським фондом про розвиток МСБ.
Німецько-український фонд – небанківська фінансова установа, створена у 1999 році згідно з указом Президента України від 01.06.1998 №574/98 “Про німецько-український фонд” та постановою Кабінету Міністрів України від 19.04.1999 №628.
Його мета – сприяння розвитку мікро-, малих і середніх підприємств шляхом надання кредитів через українські банки.
Учасниками НУФ є Національний банк України (31,3%), Міністерство фінансів України (31,3%) та Німецька кредитна установа для відбудови (KfW) (37,4%).
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас