ЄС повинен пом'якшити правила торгівлі з Україною – прем'єр Литви — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ЄС повинен пом'якшити правила торгівлі з Україною – прем'єр Литви

Казна та Політика
207
Режим торгівлі України з Європою повинен бути пом’якшений. Про це заявив прем’єр-міністр Литви Саулюс Скверняліс.
“Ми повинні пом’якшити режим торгівлі (Європи з Україною – Ред.), тому що це наші партнери”, – сказав Скверняліс.
Також він привітав збільшений шанс України отримати безвізовий режим. “Кому це вигідно більше – Європі? Україні? Я думаю, що це нам потрібно, тому що нам потрібна більша кількість українців в Європі, в цьому немає сумніву”, – сказав Скверняліс.
При цьому, за його словами, незаконна анексія Криму ніколи не буде визнана. “Ми ніколи не змиримося з тим, що Крим втрачено. Іноді хтось там починає переконувати, що Крим вже не повернути, це треба просто прийняти, що це просто ще одна реальність. Але ми ніколи з цим не змиримося і не приймемо, тому що ми завжди вірили в міжнародні цінності “, – зазначив Скверняліс.
Нагадаємо, Європейський парламент сьогодні затвердив безвізовий режим для України. 521 євродепутат проголосував за надання безвізу. Після голосування в Європарламенті з надання Україні безвізового режиму очікується ще рішення Ради ЄС.
Як відомо, в рамках Угоди про асоціацію України і ЄС діє режим вільної торгівлі. Однак на безмитне ввезення товарів встановлені квоти, яких Україні катастрофічно не вистачає – за багатьма товарними позиціями річні квоти вичерпуються вже в лютому-березні.
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас